TORCIK BEZOWY
Składniki:
- podkłady bezowe
- 2 serki marcapone
- 4 małe opakowania cukru aniliowego
- 2 kremówki 30%
- cukier
- 2 opakowania fix do śmietany
- 2 galaretki
- owoce (maliny, truskawki, borówki)
Sposób wykonania:
Serki marscapone utrzeć z cukrem waniliowym i cukrem (do smaku - podkłady bezowe są bardzo słodkie),
Śmietanę ubić wraz z fixem do śmietany i odrobiną cukru.
Utarty serek marscapone z cukrem dodać do bitej śmietany i wymieszać.
Tak gotową masę rozdzielić na dwie miseczki, do jednej miseczki do masy dodać lekko stężoną galaretkę (ja wybrałam malinową) i wymieszać - najlepiej mikserem.
Przygotowane masy wyłożyć na podkłady, najpierw wykładamy masę z galaretką, a na koniec - na sam wierzch masę z serka i bitej śmietany. wyłożyć owoce i zalać galaretką.
Torcik włożyć do zamrażalki na godzinkę lub dwie, podawać schłodzony.
Smacznego!
Właśnie słyszałam już , że te serki są b. dobre muszę spróbować bo ja cały czas przekładab płyty bezowe bitą śmietaną z dodatkami :))
OdpowiedzUsuńależ to pyszne musi być :) nigdy takiego torciku nie robiłam, ale nadrobię ;)))
OdpowiedzUsuńMałgosiu jest bardzo pyszny, najlepiej smakuje jak są świeże truskawki i borówki:)
Usuńserki marscapone - są pyszne zarówno do deserów jak i dodatek do sosów i zup. Moj syn jak ucieram serek z cukrem to już czeka kiedy będzie mógł dostać miskę do "wylizania". Niestety są bardzo kaloryczne:) Pozdrawiam Cię bardzo gorąco w ten mroźny dzień:)
OdpowiedzUsuńjest pyszny na pewno. Widzę ile pracy w niego włożyliście i serducha ;)))
OdpowiedzUsuńAnonimowy, był pyszny:)) a robienie tego tortu to była przyjemność:)))
Usuń